Rulletræf hos VAE

12-09-2017

Nu med billeder

Lørdag d. 9. september havde Audiclub.dk arrangeret rullefeltstræf hos VAE i Slagelse. VAE har som nogen af de få et felt, der kan tage biler med 4-hjulstræk, hvilket er et must for fans af de 4 ringe. Vi har tidligere lagt turen forbi VAE, da Gerhard og gutterne altid har taget godt imod os, leveret et professionelt stykke og givet gode råd med på vejen – denne gang ingen undtagelse. Desuden er det tæt på motorvejen, så os der kommer fra fastlandet ikke farer vild i det midtsjællandske.

Jan havde været så flink at stå for alt det praktiske omkring tilmelding og forplejning, så resten af os kunne blot møde op og få vognen målt på feltet. Jan havde pakket den gamle S6er med rundstykker og wienerbrød i rigelige mængder, så ingen af os måtte sulte i dagens løb. I alt var 14 biler tilmeldt – en god blanding af gamle klassikere fra forrige årtusind, og de nyere modeller med 10 år eller mindre på bagen. Desuden var der nogle stykker, der kiggede forbi uden at få bilen på feltet, så vi i alt var 20-25 stykker i løbet af dagen.

Mens bilerne blev spændt fast og målt på rullefeltet, blev resultatet opmærksomt fulgt på skærmen i det tilstødende værkstedslokale – hver en nuance på kurven blev observeret og diskuteret. Uanset om det drejede sig om dagens topscorer med over 600 heste, eller Oles nye automobil (eller rettere, gamle Audi Coupé), der havde øget effekten fra 72 til 73 vilde diesel-heste siden sidste besøg for 4 år siden.

Jeg selv havde ladet det gule lyn blive hjemme – TT'en var turen igennem for 4 år siden – og var i stedet draget afsted i min trofaste Audi 80 Avant, med tikkende ventiler og alarmerende olieforbrug. Efter turen på rullefeltet bemærkede Gerhard, at motoren led af lidt støj fra et slidt leje, men den gamle traver havde stadig 139 af de oprindelige 150 heste tilbage i V6eren. Et respektabelt resultat, men ligeledes et godt udgangspunkt for den forestående ombygning til en 174 hestes 2,8 motor, som jeg var letsindig nok til at købe på årets sommertræf.

Andre var ligeledes optagede af, om hestene var løbet hjemmefra, eller i andres tilfælde om det nye luftfilter havde givet den ønskede forbedring!

På trods af det noget omskiftelige vejr, havde alle en hyggelig dag, og vi håber snart at vende tilbage og se resultatet af vores små forbedringer.

/jorlund