Dato og tid er 20/10/2018 09:37

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Forumregler


"Din Audi" gruppen er primært til indlæg der ikke passer under de model-specifikke grupper.



Skriv nyt emne Svar på emne  [ 11 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: Intet nummerpladelys?
Indlæg: 28/10/2012 11:06 
Forumbruger
Forumbruger

Tilmeldt: 27/08/2012 06:00
Indlæg: 12
Geografisk sted:

Offline
Har søgt svar flere steder, men uden held, så prøver lige her.

Nu har jeg skiftet mine alm. Nummerplade pærer ud med disse http://www.hypercolor.de/products/Kennzeichenlicht/2er-Set-LED-Kennzeichen-Soffitten.html men kan ikke få lyset frem i dem, desuden er der også en fejlkode i display:( hjælp tak. Bilen er en A3, fra 08

Mvh.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Intet nummerpladelys?
Indlæg: 28/10/2012 11:36 
Audi club DK Ambassadør
Audi club DK Ambassadør
Brugeravatar

Tilmeldt: 25/12/2006 16:20
Indlæg: 2730
Geografisk sted: Fredericia

Offline
Fordi de ikke belaster systemet, så slukkes der for dem, det kan være plus og minus skal byttes, ellers er en belastningsmodstand løsningen

_________________
mvh Ullum
________________
Volvo V40, '15
D3 5 cyl, 150 hk
Dragstar Classic 1100 ´07 custom


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Intet nummerpladelys?
Indlæg: 28/10/2012 12:10 
Forumbruger
Forumbruger

Tilmeldt: 27/08/2012 06:00
Indlæg: 12
Geografisk sted:

Offline
Er der plus og minus ? Har købt dem med beslatning af hvad jeg ved.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Intet nummerpladelys?
Indlæg: 28/10/2012 12:17 
Forumbruger
Forumbruger
Brugeravatar

Tilmeldt: 6/02/2011 14:46
Indlæg: 1036
Geografisk sted: Sjælland

Audi club Danmark
medlem siden
23. feb 2011

Offline
qnordstrand skrev:
Er der plus og minus ? Har købt dem med beslatning af hvad jeg ved.
En LED er en ensretter, og fører en strøm fra anode -> katode - så ja, de skal vende rigtigt :)

Vi havde en tidligere tråd herinde, hvor der var problemer med fejl i FIS selvom dioden vendtes korrekt. Problemet her var, som nævnt tidligere, at der ikke blev afsat nok effekt i dioden, og kontrolmodulet derved smed en fejl/lukkede for strømmen (og FIS meldte pærefejl). Løsningen var en modstand over LED'ens poler. Størrelsen på denne modstand...har jeg glemt :oops:

_________________
SEAT i nutid
Audi x 3 i datid

Billede
HEX+CAN


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Intet nummerpladelys?
Indlæg: 28/10/2012 12:46 
Audi club DK Ambassadør
Audi club DK Ambassadør
Brugeravatar

Tilmeldt: 25/12/2006 16:20
Indlæg: 2730
Geografisk sted: Fredericia

Offline
Jeg vil gætte på 10 - 15 ohm, men det kan man jo regne ud når man har pærestørelse

_________________
mvh Ullum
________________
Volvo V40, '15
D3 5 cyl, 150 hk
Dragstar Classic 1100 ´07 custom


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Intet nummerpladelys?
Indlæg: 28/10/2012 16:19 
Forumbruger
Forumbruger

Tilmeldt: 4/09/2008 21:16
Indlæg: 521

Offline
Modstanden behøver ikke at svare til effekten der afsættes i pæren. En mindre strøm 30-50 mA er nok til at trække spændingen højt nok til at pærekontrollen ikke bliver trigget.

Skiftede et sæt nr pladelygter til LED pinol i går aftes og fik pærefejl. Det viste sig at der ikke var modstande i LED pærerne selvom de var købt som sådan. 2 stk 470 ohm/½W modstande loddet på bagsiden af hver LED pærer løste problemet.

2 x 470 ohm giver en afsat effekt på 0,8W imod 5W i de originale pærer.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Intet nummerpladelys?
Indlæg: 28/10/2012 17:35 
Audi club DK Ambassadør
Audi club DK Ambassadør
Brugeravatar

Tilmeldt: 25/12/2006 16:20
Indlæg: 2730
Geografisk sted: Fredericia

Offline
Fink skrev:
Modstanden behøver ikke at svare til effekten der afsættes i pæren. En mindre strøm 30-50 mA er nok til at trække spændingen højt nok til at pærekontrollen ikke bliver trigget.

Skiftede et sæt nr pladelygter til LED pinol i går aftes og fik pærefejl. Det viste sig at der ikke var modstande i LED pærerne selvom de var købt som sådan. 2 stk 470 ohm/½W modstande loddet på bagsiden af hver LED pærer løste problemet.

2 x 470 ohm giver en afsat effekt på 0,8W imod 5W i de originale pærer.


Super løsning, så varmer det heller ikke så meget

_________________
mvh Ullum
________________
Volvo V40, '15
D3 5 cyl, 150 hk
Dragstar Classic 1100 ´07 custom


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Intet nummerpladelys?
Indlæg: 25/12/2013 14:19 
Forumbruger
Forumbruger

Tilmeldt: 12/09/2013 03:33
Indlæg: 21
Geografisk sted:

Offline
Hej

Jeg har et andet problem…
Når jeg starter bilen lyser pærene fint men efter et halvt minuts tid begynder den i venstre side at blinke for så at gå ud!
Hjælp?


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Intet nummerpladelys?
Indlæg: 25/12/2013 18:25 
Audi club DK Ambassadør
Audi club DK Ambassadør
Brugeravatar

Tilmeldt: 25/12/2006 16:20
Indlæg: 2730
Geografisk sted: Fredericia

Offline
Mibrahim skrev:
Hej

Jeg har et andet problem…
Når jeg starter bilen lyser pærene fint men efter et halvt minuts tid begynder den i venstre side at blinke for så at gå ud!
Hjælp?


Dårlig forbindelse ved pæren, prøv at rense kontaktpolerne af

_________________
mvh Ullum
________________
Volvo V40, '15
D3 5 cyl, 150 hk
Dragstar Classic 1100 ´07 custom


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Intet nummerpladelys?
Indlæg: 26/12/2013 21:36 
Forumbruger
Forumbruger
Brugeravatar

Tilmeldt: 14/04/2008 21:50
Indlæg: 1106
Geografisk sted: Nordsjælland

Audi club Danmark
medlem siden
19. apr 2008

Offline
Mibrahim skrev:
Hej

Jeg har et andet problem…
Når jeg starter bilen lyser pærene fint men efter et halvt minuts tid begynder den i venstre side at blinke for så at gå ud!
Hjælp?


Det lyder som samme problem. Pærekontrollen prøver at sende strøm et antal gange, det bevirker at LED'erne får strøm, men de trækker ikke strøm nok. Det bevirker at kontrolenheden slukker for dem. Du skal have LED'er med mere modstand.

_________________
Mvh. Brian Schmidt
Audi A3 Sportback 1.6 TDI Ultra 2016 med Xenon - Lyspakke - Assistenpakke - Parkeringsassistent oma.
Volkswagen Multivan 2.5 TDI Highline model 2008
Tidligere:Audi A6 Avant 2.4 (BDW) Multitronic model 2007
Tidligere: Audi A3 Sportback 1.6 TDI model 2010 med Xenon Plus


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Intet nummerpladelys?
Indlæg: 28/12/2013 20:44 
Forumbruger
Forumbruger

Tilmeldt: 12/09/2013 03:33
Indlæg: 21
Geografisk sted:

Offline
Den ene lyser fint.
Kan det være at den bruger den samlede modstand til at holde den ene tændt?
Den melder heller ikke fejl i pærekontrollen...


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 11 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Hop til: